hydroizolace koupelny rekonstrukce koupelny hydroizolační lepidlo

Rekonstrukce koupelny nebo balkónu o tři dny dříve? Dříve nemožné se stává realitou

Představte si rekonstrukci koupelny nebo balkónu hotovou o tři dny dříve než jste si kdy mysleli. Co byste řekli, kdyby to nebyl jen sen, ale realita? Posuňte svůj projekt o úroveň výš s moderními materiály na bázi MS polymerů.

Rekonstrukce koupelny klasickou hydroizolací nebo hybridní?

Dnes je použití hydroizolace pod dlažbou balkónů nebo koupelen samozřejmostí. Momentálně je na trhu je celá škála klasických produktů na cemento-polymerové bázi, většinou dvousložkových nebo jednosložkové na disperzní bázi, které jsou v kbelících již připraveny k okamžitému použití. Ve spojení s kvalitním flexibilním cementovým lepidlem pak tvoří systémové řešení.

Položili jste si ale někdy otázku, zda to nejde udělat lépe, rychleji a kvalitněji? Představte si elastické lepidlo a hydroizolaci 2v1. Náš hybridní tmel a lepidlo MAMUT GLUE High Tack zná téměř každý a zákazníci dobře vědí, že se na něj dá spolehnout i při lepení obkladů. Novou vývojovou větví jsou elastická lepidla, která fungují současně jako hydroizolace. Absolutní špičkou v produktech Den Braven je Elastické lepidlo a hydroizolace DUO FLEX L8600. Díky němu můžete svůj projekt realizovat rychleji, efektivněji a s vysokou kvalitou.

Výhody a přednosti moderních materiálů na bázi MS polymerů

  • Připraveno k použití: Okamžitě připraveno k použití, bez nutnosti míchání a dalších prací.
  • Multifunkční produkt 2v1: Jedno lepidlo, které slouží jako hydroizolace i jako lepidlo pro obklady a dlažbu.
  • Bez penetrace nebo adhezního můstku: Na nesavé podklady aplikace je možná bez nutnosti použití primeru. Na nové a savé podklady můžete lepit bez přípravy – ideální pro novostavby!
  • Rychlá rekonstrukce: Při rekonstrukcích můžete po odmaštění lepit přímo na původní keramickou dlažbu.
  • Univerzální použití: Dá se použít i na obtížné a pružné podklady, včetně dřeva, OSB desek nebo dřevotřísky. Rozumí si i s anhydridovými podklady. Nemá problém s vodou ani mrazem.
  • Všemi směry: Vhodný pro použití na stěny i podlahy, při svislé aplikaci nestéká.
  • Jednoduchá aplikace: Bez páskové hydroizolace, pružně překonává praskliny, dilatační spáry a mezery.
  • Časová úspora: V porovnání s konvenčními systémy hydroizolací vyniká rychlostí a snižuje potřebu počtu vrstev.
  • Vhodné pro lepení velkoformátové dlažby: Vyniká vysokou pevností a mimořádně se hodí pro moderní velkoformátové dlažby.
  • Další výhody: Vyplňuje nerovnosti podkladů, nezpůsobuje korozi kovů a tlumí kročejový hluk.

Jak na hydroizolaci a lepení dlažby novou metodou?

Lepení dlažby lepidlem s hydroizolací DUO FLEX L8600 je až překvapivě snadné. S trochou šikovnosti zvládne rekonstrukci koupelny nebo balkónu i domácí kutil. Pokud uvažujete nad lepením dlažby MAMUTEM, tohle je řešení, které hledáte.

Příprava podkladu pod hydroizolaci

Pokud máme kvalitní nový savý podklad nebo provádíme rekonstrukci přímo na keramickou dlažbu, stačí povrch očistit a odmastit. Není potřeba žádná penetrace nebo adhezní můstek. Všechny detaily najdete v produktové dokumentaci k hydroizolačnímu lepidlu.

Jak se nanáší hydroizolace do koupelny

Hydroizolační lepidlo nanášíme hladítkem v jedné vrstvě o tloušťce 2 mm. Hmota se nemíchá, ale aplikuje přímo. Do koutů, rohů a případně dilatačních spár není třeba vkládat žádné pásy.

Lepení obkladů

Po úplném vyschnutí hydroizolace (24 hodin) lepíme nejprve keramické obklady a následně dlažbu. Opět nanášíme hmotu pouze jednostranně, což snižuje spotřebu oproti cementovým lepidlům.

Dokončovací práce

Po zaschnutí hmoty provádíme zaspárování spárovací hmotou, kouty řešíme pružným tmelem. Celý proces je rychlý a jednoduchý, a díky moderním materiálům na bázi MS polymerů získáte dokonale pružný a extrémně pevný spoj.

Úspora času a nekompromisní kvalita

Srovnáme-li naše inovativní řešení s konvenčním systémem hydroizolace a lepení keramických obkladů, dojdeme k úspoře času až tři dny. Díky moderním materiálům na bázi MS polymerů se vyhnete zdlouhavým procesům, jako je penetrace, vkládání pásů do rohů, druhá pojistná hydroizolační vrstva nebo dlouhé technologické přestávky mezi pokládkou dlažby a spárováním.

Elastické lepidlo a hydroizolace DUO FLEX L8600 je přesně tím, co potřebujete pro váš projekt rekonstrukce koupelny nebo balkónu. Nemusíte přemýšlet nad tím, jaký podklad se nejlépe hodí pro vaši novou dlažbu. Lepidlo jednoduše použijte přímo na beton, anhydrid, dřevo, plech, epoxy nátěr nebo původní dlažbu. Bez starostí o vkládání pružných pásů do rohů hydroizolace a další komplikace spojené s tradičními řešeními. S DUO FLEX získáte absolutně pružné a extrémně pevné lepidlo a hydroizolaci 2v1 s kročejovým útlumem.

Produkt je dostupný v kbelících po 5 a 15 kg v béžové nebo šedé barvě. Náš tým techniků vám rád poradí ohledně použití a vlastností lepidla s hydroizolací. Vyberte si v e-shopu a začněte budovat, nebo se podívejte na naše články o flexibilních lepidlech na dlažbu a obklady a trendech v lepení obkladů.

Aplikační video