turbo speed

Lepidlo Turbo Speed – Pevný spoj za 60 sekund

Hledáte univerzální lepidlo, které zrychlí vaše stavební práce a zároveň poskytne nekompromisní pevnost? Představujeme vám Turbo Speedrevoluční PU lepidlo, které přináší novou úroveň efektivity a spolehlivosti pro vaše lepení. S lepidlem Turbo Speed se můžete jednoduše vrhnout na lepení polystyrenu, betonu, dřeva a vůbec většiny běžných stavebních materiálů. Navíc ušetříte čas, protože tuhne již za 60 sekund. To vám umožní dokončit vaše projekty v rekordním čase!

Co je to polyuretanové lepidlo?

Polyuretanové lepidlo, často označované jednoduše jako PU lepidlo, je vytvořeno z polyuretanových polymerů. PU lepidla tuhnou prostřednictvím chemické reakce, což vytváří trvanlivé a odolné spoje. Díky své všestrannosti a spolehlivosti jsou používána tam, kde je vyžadováno silné a zároveň flexibilní spojení mezi různými materiály. V případě lepidla Turbo Speed je velkou výhodou rychlost aplikace i tuhnutí, která je v kategorii podobných lepidel opravdu nepřekonatelná.

Co všechno umí lepidlo Turbo Speed?

Sháníte kvalitní lepidlo na polystyren, protože právě potřebujete nalepit dekorační lišty? Potřebujete jednoduše spojit OSB desky nebo sháníte lepidlo na dřevotřísku? Potřebujete rychle připevnit dřevěné dekorace na sádrokarton? Jednoduše řečeno Turbo Speed se hodí téměř pro každý projekt. Jde opravdu o všestranný produkt s celou řadou použití. Pojďme se podívat alespoň na některé z nich.

Lepidlo na polystyren

Lepící pěna na polystyren má skvělou přilnavost, nijak nenarušuje povrch polystyrenových prvků a po vytvrzení je objemově stálá, takže se vám nestane, že se by se po aplikaci materiál jakkoli vlnil nebo rozplaval. Skvěle se také hodí pro lepení polystyrenových dekoračních prvků, jako jsou lišty, rozety a další imitace štukové výzdoby. Při lepení polystyrenu je také velkou výhodou možnost korekce. Nemusíte se tedy bát, že se napoprvé úplně netrefíte.

Lepidlo na dřevo

Při aplikaci lepidla na dřevo oceníte zejména jeho kvalitní strukturu, která skvěle drží i při mírných nerovnostech povrchu. Turbo Speed je ideální pro lepení parapetů, vnitřních příček, OSB desek a dalších dřevěných prvků v interiéru nebo jako ideální lepidlo na dřevotřísku.

Lepidlo na zdivo, beton a omítku

Univerzálnost PU lepidla Turbo Speed plně doceníte pro jeho variabilitu. Ať už jde o hrubé stavební práce, nebo drobný projekt vylepšení domácnosti, určitě vás nezklame. Skvěle drží na očištěném zdivu, betonu a omítce. Díky vysoké přilnavosti se nemusíte bát lepení na svislé plochy, nebo rovnou na strop.

I když nejčastějšími případy použití lepidla budou stavební projekty, dokáže lepit také plasty, neměkčené PVC a mnoho dalších materiálů. Proto najde své uplatnění například v dílnách a při nejrůznějších kreativních projektech.

S lepidlem Turbo Speed se můžete jednoduše vrhnout na lepení polystyrenu, betonu, dřeva a vůbec většiny běžných stavebních materiálů. Navíc ušetříte čas, protože tuhne již za 60 sekund. To vám umožní dokončit vaše projekty v rekordním čase!

Jak používat pěnové lepidlo?

U všech našich produktů se snažíme o maximální komfort při použití. Turbo Speed v tomto není žádnou výjimkou! Aplikace se provádí jednoduše v několika krocích a nezabere vám více než pár minut.

  1. Připravte si pistolovou dózu – Polyuretanové lepidlo dodáváme v natlakované dóze, kterou je třeba před použitím důkladně protřepat. Poté stačí nasadit aplikační pistoli a můžete se rovnou vrhnout na lepení.
  2. Navlhčete podklad – Lepidlo se nanáší na navlhčený podklad. Úplně vám postačí domácí postřikovač na květiny. Na OSB desky, zdivo, při lepení polystyrenu a dalších větších ploch lze v tomto kroku použít i váleček.
  3. Naneste lepidlo Turbo Speed – Aplikujte lepidlo v jedné vrstvě na povrch, který budete lepit. Mírně nerovnému povrchu se ale Turbo Speed snadno přizpůsobí.
  4. Znovu navlhčete lepidlo – Nyní se vám bude znovu hodit postřikovač na květiny. Vlhkost je nutná pro vytvoření povrchové slupky na PU pěně.
  5. Počkejte 60 sekund – Nechte lepidlo lehce odvětrat a vytvořit povrchovou slupku. Mezitím si můžete připravit další plochu pro lepení nebo vybrat prvky, které budete lepit.
  6. Spojte prvky k sobě – Nejpozději do 2 minut po aplikaci přitlačte lepené prvky pevně k sobě. Lepidlo ještě není úplně tuhé a s plochami lze ještě manipulovat dalších 60 sekund, ale po uplynutí této doby už drží pevně na místě.

V případě lepení více prvků najednou doporučujeme si práci rozdělit po jednotlivých částech tak, abyste to vždy stihli před vytvrdnutím lepidla. Rychlost lepení je tu velkou výhodou, ale pro pomalého řemeslníka může mít i svá úskalí. Pokud jste aplikovali pěnu na nevhodná místa, nebo vám na okrajích lepených spojů trochu vylezla, nic se neděje. Počkejte do úplného vytvrdnutí a přebytky jednoduše odřízněte. Nezapomeňte také po použití vyčistit aplikační pistoli. A pokud přemýšlíte nad tím, jak odstranit polyuretanové lepidlo třeba z rukou nebo nábytku, podívejte se na další produkty v kategorii čističů PU pěn.

Další informace ohledně použití univerzálního polyuretanového lepidla Turbo Speed najdete také v krátkém videu, které jsme pro vás připravili.

Možné problémy při lepení s Turbo Speed

I pěnové lepidlo Turbo Speed má své limity. Rozhodně vám nebude držet na polyetylenu a polypropylenu, ze kterého jsou vyrobeny například vodovodní trubky a některé konstrukční desky. Dále s ním nemůžete počítat u teflonu a příliš mastných povrchů. Berte v potaz, že lepidlo není UV stabilní a při vlivu povětrnostních podmínek může brzy degradovat. Pokud ale zabráníte přístupu slunečních paprsků, je velmi stálé a pevné po dlouhé roky.

S Turbo Speed nebudete jen lepit – budete stavět a budovat s jistotou a rychlostí, která udělá rozdíl. Stane se vaším pomocníkem v každé situaci a nikdy vás nenechá čekat. Urychlete své projekty a dosáhněte profesionálních výsledků s Turbo Speed! Informace o lepidle také najdete v článku o produktových novinkách a v příslušném technickém listu.

Zajímají vás další polyuretanová lepidla? Pokud nepotřebujete lepit raketovou rychlostí, ale vyžadujete nekompromisně pevný spoj odolný vůči vlhkosti i vodě, nezapomeňte se podívat na revoluční Power Kleber. A pokud vám jde přímo o lepení polystyrenu při zateplování domu, určitě byste neměli minout náš článek o lepící pěně na polystyren Thermo Kleber. PU lepidla jsou nesmírně variabilní a jakmile se je naučíte používat, otevřou se vám zcela nové možnosti. Stačí si vybrat to pravé!