Výrobní závod v Přerově – vítejte v budoucnosti

Již delší dobu v Den Braven víme, že výrobní závod v Přerově je naše budoucnost, která nám otvírá dveře k realizování našich snů – etablovat se na trhu nejen jako schopní obchodníci, ale zamířit až k podstatě celého našeho dlouholetého snažení. Být producentem, který je respektován nejen pro svoji spolehlivost, ale i flexibilitu a rychlost s jakou zavádí nová, chytrá řešení.

Ne vždy to byla cesta lehká a přímočará, ale kombinace vytrvalosti, zarputilosti a schopnosti jít za svými sny se v roce 2012 proměnila v to, že jsme téměř okamžitě začali s rekonstrukcí a přípravou celého objektu pro potřeby budoucí expanze na trhu s hydroizolacemi a sypkými směsmi. Ke konci roku 2013 spouštíme zkušební provoz a nabíráme první zaměstnance. Tou dobou u nás pracuje 12 lidí v režimu dvousměnného provozu.
I přes neustálé ladění receptur a výrobních procesů jsme první rok existence (2014) dodali na trh první milion pytlů sypkých směsí. Tempo bylo potřeba v první řadě zafixovat a definitivně potvrdit pozici producenta vyznačujícího se kvalitou za rozumnou cenu. V roce 2015 tak vyrábíme dva miliony pytlů sypkých směsí a vstupujeme do Svazu výrobců suchých omítkových a maltových směsí.

To vše nám dodalo důvěru v sebe sama a odstartovalo tak 2. etapu výstavby a rozšiřování našeho závodu na jejímž konci bylo zvýšení výrobní kapacity v podobě druhé, mnohem modernější automatické linky na výrobu sypkých směsí. Tentýž rok byl i ve znamení instalace výrobní linky na plnění produktů do kanystrů a lahví. Především to jsou v našem portfoliu penetrace, impregnace a záměsové směsi. Rok 2015 je při zpětném pohledu strategický rok, kdy na jeho konci z přerovského výrobního závodu expedujeme 20 různých produktů, které se později stanou páteřní a umožní nám věnovat pozornost pro vývoj a výrobu daleko specifičtějších, speciálních produktů.

Naše laboratoř a vývojové centrum se po investicích z loňského roku řadí mezi zlatý standard, který už je dnes naprosto nezbytné využívat ať už pro zpětnou kontrolu všech vyráběných šarží, které naši výrobu opouštějí, nebo pro dlouhodobé testy, které na svém konci přinášejí inovaci, nebo zcela nový produkt. Administrativní zázemí je dnes neoddělitelně spjato se samotnou výrobou, a to vkusnou architektonickou přístavbou, které vládne funkčnost a důraz na pohodlí vlastních zaměstnanců.

Aktuálně výrobní závod v Přerově produkuje více než 50 typů výrobků, a i přes trend směrem k průmyslu 4.0 je zde zaměstnáno 40 pracovníků a pokud to situace na trhu práce dovolí, otevřeme v průběhu roku další volná pracovní místa.

Náš poslední počin, linka na plnění kartuší, patří k nejmodernějším technologiím tohoto druhu v Evropě a je schopna vyprodukovat 3600 kartuší za hodinu. Na seznamu novinek je také plně automatická linka na plnění produktů do kbelíků. Převážně zde vzniká základ pro distribuci kompletního portfolia pro sádrokartonáře. K dokonalé logistice a synchronizaci poptávky trhu využíváme 2000 paletových míst s kapacitou denní expedice 18ti kamionů zásobujících celé území Česka a to dvou pracovních dnů od potvrzení objednávky.

Za 5 let existence našeho výrobního závodu jsme ušli dlouhou cestu, která jen potvrzuje správnost rozhodnutí vystoupit z komfortní zóny a vydat se směrem, který pro budoucnost znamená mnohé.

#wearedenbravencz