Objevte krásu detailů s epoxidovou pryskyřicí na odlévání

Kreativní umělci už jistě znají krásu zalévacích epoxidových pryskyřic. Je jimi možné dekorování nábytku, bytových doplňků, ale také šperků. Díky své průhlednosti je lze zbarvit nejrůznějšími barevnými odstíny, ale také zacházet s mírou průhlednosti. Shrnuli jsme pro Vás několik inspirací, co všechno lze vytvořit pomocí zalévací hmoty EPOXIN DEKOR.

Epoxidové jídelní stoly a konferenční stolky

Velice oblíbená technika využití epoxidových pryskyřic k oživení jídelních a konferenčních stolů. Truhláři s ní vytvářejí přímo umělecká díla, která osloví. Nejčastěji se setkáváme se zalitím masivních kusů dřeva, které si zachovávají svoji charakteristickou přirozenou strukturu. To ale není jediným možným řešením. Nebojte se experimentovat a zkuste dřevo zalít do různých tvarů, kontrastních barev nebo zalijte předměty přímo do stolu.

Nástěnné hodiny z epoxidové pryskyřice

Vyrobte si jedinečný designový kousek do domácnosti. Hodiny zalité epoxidovou pryskyřicí s barevným pigmentem působí stylově a moderně. Správným namícháním barev můžete dosáhnout efektu přímořských vln. Se správným vyříznutím dřeva a modrým zbarvením epoxidové pryskyřice je možné vytvoření efektu zeměkoule.

Šperky z epoxidových pryskyřic

Tady si přijdou na své zejména milovníci šperků. Vytvořte si svůj unikátní šperk, který nebude mít nikdo jiný. Náušnice, prsteny, přívěsky nejrůznějších tvarů a barev. Zkombinujte několik odstínů do jedné formy, hrajte si s průhledností, nebo zalijte do šperku květ či metalické kousky. Buďte originální a nebojte se zkoušet.

Epoxidové podšálky, podložky

Velmi jednoduché k výrobě a zároveň efektní. Odlijte si náhodné ploché tvary, případně použijte formu, do které stačí nalít malé množství zalévací hmoty. Na ozdobení můžete použít barevné pigmenty, které roztáhnete jehlicí, případně zalijete metalické kousky, kamínky a pod. Okraje dotvořte namalováním po vytvrzení. Na podložky z epoxidových pryskyřic můžete pokládat také horké nápoje.

Epoxidové misky a etažéry

Dostáváme se k mírně složitějším aplikacím epoxidových pryskyřic. Při tvorbě misek na šperky je důležité myslet na tenké vrstvy a mírné sklony. Etažéry vyžadují vrtání, které je možné po úplném vytvrzení hmoty. Zdobení je již na vaší fantazii. Misky a etažéry jsou v tomto případě vhodné spíše na šperky a osobní věci. V případě jídla jej doporučujeme nepokládat přímo na povrch, ale na ubrousek, případně používat jídlo v košíčcích.

Dekorace a doplňky pro radost z epoxidových pryskyřic

Do epoxidových pryskyřic lze zalít i světýlka, ze kterých může vzniknout zajímavý efekt. Takovou lampičku jistě ocení i děti jako noční světlo nebo jen tak pro radost. Epoxidové pryskyřice nám poskytují neomezené možnosti nejen na nábytek, interiérové doplňky, šperky ale také jako ideální dárky pro naše blízké. Zalité iniciály jména v jejich oblíbených barvách či z květin jsou krásným dárkem ke svátku nebo narozeninám. Umělecky cítící duše umí vytvářet z hmoty různé obrazce pro potěšení a dekoraci do domu. Popusťte svou kreativitu a objevte krásu v detailech díky epoxidové pryskyřici EPOXIN DEKOR.