5 tipů na moderní lepení obkladů a dlažby

Zařizujete si dům nebo byt? Inspirujte se aktuálními moderními trendy v obkladech a dlažbách. Ať už plánujete rekonstrukci nebo stavbu nového domu, neobejdete se bez plánování koupelny, terasy a k tomu i designového obkladu. I při lepení obkladů a dlažeb existují zažité postupy, které v dnešní době již nemusí být nejlepším řešením z důvodu vývoje kvalitnějších materiálů. To nám otevírá dveře do nových neomezených designových možností.

Velké formáty

Kdysi jsme byli zvyklí na obklady menších rozměrů, obvykle do 40 x 40 cm. Dnes se můžeme setkat i s rozměry nad 120 x 120 cm. Důvod je jednoduchý. Libí se nám jednolitá podlaha, která zdánlivě nemá konce. Její údržba je také jednodušší.

Žádné spáry

Při zařizování domu či bytu můžeme použít jakkoli velký obklad, ale pokud bude ohraničen hrubými spárami, pokazí nám to celý koncept jednolitosti. Kdysi platilo pravidlo – čím větší obklad, tím větší spáry. Dnes už naštěstí nejsme tímto pravidlem limitováni a při správném výběru lepidla můžeme lepit i velkoformátový obklad bez spár. Díky tomu docílíme pocit jednolitosti podlahy či stěn.

Minimalismus

V minulosti jsme byli zvyklí na více barev v rámci jedné stěny např. v koupelně. Barevné mozaiky z různých odstínů kachliček nebo s již předtištěnými květinami, či jinými obrazci byly zajímavé a v mnoha domácnostech velmi oblíbené. Dnes se již preferuje spíše minimalistický styl v jednom, maximálně ve dvou barevných odstínech. Můžeme si tak tři stěny obložit jednou barvou obkladu a na čtvrtou stěnu zvolit jinou, výraznější barvu. Někde se setkáme i se stěnami v jedné barvě a podlahou jiné barvy, případně celou koupelnou pouze v jednom odstínu. Základem je – čím méně, tím lépe.

Tmavé odstíny

Věděli jste o tom, že černá barva patří mezi teplé odstíny? Většinou jsme se tmavým barvám vyhýbali při zařizování koupelny, kvůli její nižší světelnosti, pocitu stísněnosti nebo jen zkrátka kvůli “smutné” barvě. Dnes už patří černá k oblíbeným barvám při moderním zařizování domu či bytu a je považována za elegantní barvu.

Obklad na neobvyklých místech

Už jsme si zvykli, že obklad patří do koupelny a do kuchyně, avšak v moderním designu se někdy upouští od tohoto trendu. V kuchyních ale i koupelnách se stále více setkáváme s použitím vinylové či laminátové podlahy a obklady se přesouvají na jiná místa. Obklad na stěně v obývacím pokoji, chodbě nebo i zvenku na domě se stává velmi trendovým a designovým prvkem.

Moderní trendy v bydlení vyžadují použití kvalitního materiálu přizpůsobeného na náročné požadavky. Bezespárové lepení velkoformátových obkladů a dlažeb v podmínkách s vysokými tepelnými rozdíly se neobejde bez použití Extrémně flexibilního lepidla na obklady a dlažby MAMUT GLUE FLEXI S2. Lepidla s flexibilitou třídy S2 patří do nejmodernějších lepidel současnosti a byly vyvinuty právě kvůli zvyšujícím se požadavkům moderních trendů v bydlení. S tak vysokou flexibilitou lepidla MAMUT GLUE FLEXI S2 přilepíte téměř jakýkoliv obklad v interiéru i exteriéru.

Ať se rozhodnete pro jakýkoliv obklad v interiéru či exteriéru, vsaďte na lepidlo s vysokou flexibilitou třídy S2 a s extrémní přídržností k podkladu, abyste předešli poškození povrchu v budoucnosti. Více informací o lepidle MAMUT GLUE FLEXI S2 naleznete na této stránce a zakoupíte jej v každých dobrých stavebninách nebo hobby marketu.

Potřebujete poradit s výběrem nebo aplikací lepidla na novou dlažbu či obklad? Obraťte se na náš technický nebo obchodní tým profesionálů, který Vám rád poradí online, telefonicky či osobně. Jsme tu pro Vás.