Oprava betonu rychle a snadno s BETON FIX

Poškození starších betonových povrchů dokáže pěkně potrápit i zkušené kutily. S produktem BETON FIX snadno opravíte praskliny v betonu, výtluky, vydrolené hrany, rohy a další nedokonalosti. Je vhodný k použití v exteriéru i interiéru, takže s ním snadno zvládnete například opravu betonové podlahy v garáži, zatáhnete praskliny v betonu na balkoně, nebo opravíte vydrolené hrany schodů na terase.

Co všechno opravíte s Beton Fix

Jde o dvousložkový tmel na bázi polyesterové pryskyřice, který se skvěle hodí pro rychlé opravy betonu. Ať už jde o opravy betonových podlah, opravu venkovního betonu, praskliny a výtluky, nebo estetické úpravy hran a rohů, BETON FIX nabízí jednoduché a efektivní řešení. Skvěle se také hodí jako lepidlo na kámen a zděné prvky. Je prostě ideálním pomocníkem pro renovaci terasy, balkonu nebo garáže.

Jak na rychlou opravu betonu?

Snadné použití a úspora času je pro nás prioritou, proto jsme i u BETON FIX zvolili maximálně komfortní balení s aplikátorem, které zvládne použít skutečně každý. Nejste zrovna zručný kutil? To vůbec nevadí! Kartuše se postará jak o míchání dvousložkové hmoty, tak správnou aplikaci. Budete potřebovat jen aplikační pistoli a stěrku nebo špachtli.

Oprava betonu rychle a snadno s BETON FIX video odkaz

Pro názornou ukázku aplikace v praxi neváhejte zhlédnout aplikační video na Prima DOMA TV v Libovkách Pepy Libického.

  1. Při opravě betonu je potřeba všechny praskliny, výtluky a další místa, kam budete hmotu aplikovat, pečlivě očistit. Prachu se nejlépe zbavíte vyfoukáním pomocí stlačeného vzduchu, ale v domácích podmínkách postačí obyčejný vysavač.
  2. Odšroubujte uzávěr kartuše a nasaďte trysku. Vytlačujte pomocí aplikační pistole hmotu mimo místo aplikace (například na kus kartonu), dokud nedosáhnete rovnoměrného odstínu. To znamená, že obě složky jsou rovnoměrně promíchány a BETON FIX je připraven k použití.
  3. Aplikujte opravnou hmotu přímo do prasklin, výtluků a spár. Snažte se natlačit hmotu co nejhlouběji a vyplnit celý prostor.
  4. Hmotu zahlaďte a vyrovnejte stěrkou nebo špachtlí. V případě opravy hran schodů nebo rohů vymodelujte do požadovaného tvaru.
  5. Zhruba po jedné hodině je povrch vytvrzený a dá se dále brousit nebo přetírat.

Opravný beton lze použít i při teplotách pod bodem mrazu. V tom případě je ale důležité, aby nebyla kartuše se směsí studená. Doporučujeme jí předem nechat nahřát na 20 °C. Produkt skladujte v temperovaných prostorách při teplotách od +5 °C do +25 °C dnem dolů.

Po použití nezapomeňte pečlivě očistit všechny nástroje a stěrky. Hmota poměrně rychle tuhne a drží na všem, čeho se dotkne. Pokud nechcete přijít o svou oblíbenou stěrku, včas jí otřete od zbytků směsi. Totéž platí pro místa, kam vám BETON FIX náhodou ukápl a hmotu vytlačenou z pistole před dokonalým promícháním. V opačném případě budete mít s nechtěnými kousky hmoty zbytečnou práci navíc.

Tipy a triky pro opravu betonu

  • Velmi tenké praskliny můžete proškrábnout a rozšířit vhodným nástrojem, případně bruskou. Hmota se lépe dostane až na dno a oprava prasklin v betonu bude trvanlivější.
  • Produkt BETON FIX lze aplikovat i na vlhké povrchy, nemusíte se tedy bát oprav vydroleného betonu v exteriéru.
  • Pokud nemáte doma profesionální stěrku nebo špachtli, můžete při drobnějších opravách improvizovat. Skvěle se pro tento účel hodí staré věrnostní kartičky velikosti platební karty.

Produktů pro opravu prasklin v betonu je celá řada. Chcete-li ale rychlý a kvalitní výsledek s minimem úsilí, bude pro vás dvousložkový BETON FIX skvělým partnerem. Opravu prasklin v betonu máte hotovou za pár minut a za hodinu už můžete pokračovat v další práci.

Opravujete-li balkon nebo terasu, bude vaším dalším krokem jistě aplikace hydroizolace a pokládka dlažby. Už víte, jak na to? Poradíme vám například s tím, jak se vyznat ve flexibilních lepidlech na obklady a dlažbu.

Aplikační video

Detailní informace k výrobku, postupy, hodnoty atd. jsou uvedeny na stránce produktu nebo v technickém listu.