epoxidová podlaha blog uvodni fotka

Nátěr nebo litá epoxidová podlaha do garáže i obývacího pokoje

Určitě jste se s nimi setkali. Jsou to nenápadné, strohé, ale za to vysoce funkční podlahy parkovacích domů, působící dojmem, že snesou jakékoli zatížení. Jsou to ale zároveň i designové skvosty – podlahy, které by se daly považovat za umělecká díla, zdobící moderní recepce, luxusní prodejny a showroomy, stylové kavárny či příbytky oceňované za architekturu a interiérový design. Je to jen zlomek ze stavebního univerza, kde si epoxidová podlaha najde uplatnění.

Jeden systém, mnohostranné využití

Univerzálnost je častokrát pojem skrývající kompromisy. Hledá se balanc mezi funkčností a estetikou přičemž to může vést k průměrnosti, která nevyniká v žádném směru . Epoxidové podlahy však můžeme skutečně považovat za univerzální se vším, co k tomu patří. Jejich užitné vlastnosti jdou ruku v ruce s estetickými. Zároveň se jedná o poměrně jednoduchý systém, kdy pomocí malé skupiny výrobků pokryjeme široké požadavky na využití a vzhled. Stejně tak nepotřebujeme žádné speciální vybavení, a to vše jen při velmi nízké časové náročnosti. Zní to až příliš fantasticky? Nevýhody se oproti konvenčním systémům skutečně hledají jen stěží.

Litá epoxidová podlaha je…

Odolná – vůči vodě, solím, ropným produktům, chemikáliím a vysokému mechanickému zatížení.
Jednolitá – bez spár, narušujících její vizuál a omezujících její životnost.
Snadná na údržbu – hladká, omyvatelná, přičemž snese nápor úklidové čety i tlakovou vodu.
Ideální i pro rekonstrukce – nenavyšuje podlahovou skladbu, při dodržení jistých podmínek aplikovatelná na původní dlažbu či jiné krytiny, možnost renovace starších epoxidových nátěrů, vyrovnává nerovnosti a nedostatky díky přirozeným nivelačním vlastnostem.
Bezpečná – umožňuje vytvořit protiskluzovou úpravu od jemného zdrsní až po nejvyšší třídu. V antistatickém provedení dokáže odvádět statickou elektřinu a zamezit tak vzniku výboje ohrožujícího citlivou elektroniku, opodstatnění má tento systém i ve výbušném prostředí.
Krásná – možnost různým způsobem kombinovat celé spektrum odstínů RAL, otevírá tak dveře k téměř nekonečné kreativitě, zároveň umí být i jednoduchá a jemná.

Litá epoxidová podlaha a její využití

Industriální styl je momentálně jedním z trendů interiérového designu. Začalo to pojmem „loft“. Šlo o bývalé průmyslové či skladové prostory upravené k bydlení. Později se tento koncept přenesl i do novostaveb – do bytů, obchodních prostor a gastro provozů, kde se snažíme industriální vzhled imitovat. Epoxidová podlaha si, nicméně, na nic nehraje. Svým průmyslovým vzhledem dokonale zapadne do industriálního stylu, pořád si však zachovává své výjimečné vlastnosti. Epoxidová podlaha je tak vhodná do garáže, výrobní haly či technické místnosti – na místech jejího původního uplatnění.

Svépomocí nebo s odbornou firmou?

Epoxidový systém EPOXIN je poměrně jednoduchý na aplikaci a nevyžaduje žádné speciální či finančně nákladné vybavení. Naše technická dokumentace obsahuje všechny důležité informace, detaily přípravy a postup aplikace epoxidové podlahy naleznete na našich stránkách. Rovněž jsme konzultačně k dispozici ať už online nebo telefonicky.

Podlahu technické místnosti či garáže dokáže vyhotovit i průměrně zdatný kutil. Aplikace s vyššími nároky na estetiku doporučujeme svěřit odborné firmě, případně se do nich pustit až po nabytí předchozích zkušeností.

Při práci s epoxidem je nutno důsledně dodržet všechny uváděné postupy a podmínky aplikace. Zvláštní důraz je třeba klást na přípravu podkladu a čistotu na pracovišti. Pokud tyto podmínky dodržíme, epoxidová podlaha nás odmění svojí funkčností, krásou a dlouhou životností.

Kvalitní litá epoxidová podlaha odolává vysokému zatížení, elektrostatickým výbojům a je vhodným řešením pro mnoho prostor. Garáže, sklepy, dílny, ambulance průmyslové haly, sklady, ale také interiéry domácností. Vyberte si jeden z mnoha RAL odstínů a pusťte se do realizace. Přinášíme vám komplexní skladby produktů v systémech s podrobnými postupy pro aplikování epoxidové podlahy pro různá využití.

Prohlédněte si také náš katalog.